Recept

Comté cheeseburger

Comté cheeseburger

Hoofdgerecht | Herfst
2 personen
30min

Ingrediënten

Voor de broodjes
  • 7 g droge gist
  • 500 g bloem
  • 7 g zout
  • 12 g suiker
  • 250 ml melk
  • 1 ei + 1 eidooier, losgeklopt, om de broodjes te bestrijken
  • 75 g ongezouten boter
  • Sesamzaadjes
Voor de hamburgersaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ ui, in blokjes gesneden
  • 2 augurken, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel worcestersaus
Voor de hamburgers
  • 250 g Comté
  • 500 g rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1/2 krop sla
  • 3 augurken
  • Peper
  • Zout

Voorbereiding

Voor de broodjes

  1. Meng 50 gram lauw water met de gist en roer om met een vork. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de bloem met het zout, de suiker, de melk, het ei en het gistmengsel tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  3. Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
  4. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
  5. Rol het deeg in balletjes ter grootte van een kleine vuist.
  6. Leg de balletjes op een vel bakpapier, laat er 3 cm tussen. Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  7. Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaad.
  8. Bak de broodjes 25 minuten op 200 °C.

Voor de hamburgers

  1. Stoof de gesnipperde uien aan tot ze gekaramelliseerd zijn.
  2. Vermeng het gehakt met de eidooier, peper en zout.
  3. Maak balletjes ter grootte van een kleine vuist.
  4. Leg bakpapier op elke gehaktbal en druk aan met een plat gewicht, zoals een koekenpan of een bord.
  5. Strooi de blokjes Comté over de hamburger en leg er een tweede hamburger op. Knijp de randen samen tot ze één hamburger vormen.
  6. Grill de hamburgers in boter. Draai ze om als de burger een korstje heeft.
  7. Leg een plakje Comté op de hamburgers en dek de pan af met een deksel tot de kaas gesmolten is.
  8. Neem de onderkant van het broodje, smeer er hamburgersaus op, werk af met de gekaramelliseerde ui, plakjes tomaat, reepjes sla, leg daar de hamburger op en sluit af met de bovenkant van het broodje.

Cookieconsent met Real Cookie Banner