Comté cheeseburger
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
Voor de broodjes
- 7gr droge gist
- 500gr bloem
- 7gr zout
- 12gr suiker
- 250 ml melk
- 1 ei + 1 eidooier, geklopt, om de broodjes te bestrijken
- 75 g ongezouten boter
- Sesamzaad
Voor de hamburgersaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mosterd
- ½ ui, in blokjes gesneden
- 2 augurken, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel Worcestershire saus
Voor hamburgers
- 250 g Comtékaas
- 500 g rundergehakt
- 1 eierdooier
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1/2 krop sla
- 3 augurken
- Peper
- Zout
string(1689) "
Voor de broodjes
- Meng 50 gram lauw water met de gist en klop met een vork. Laat 10 minuten rusten.
- Meng de bloem met het zout, de suiker, de melk, het ei en het gistmengsel tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
- Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
- Rol het deeg in balletjes ter grootte van een kleine vuist.
- Leg de balletjes op een vel bakpapier, laat er 3 cm tussen. Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaad.
- Bak de brioches 25 minuten op 200°C.
Voor hamburgers
- Bak de gesnipperde uien tot ze gekarameliseerd zijn.
- Meng het gehakt met de eierdooier, peper en zout.
- Maak balletjes ter grootte van een kleine vuist.
- Leg vetvrij papier over elke knoedel en druk aan met een plat gewicht zoals een koekenpan of bord.
- Strooi de blokjes Comté kaas over de burger en leg er een tweede burger op. Knijp de randen samen tot ze één burger vormen.
- Grill de burgers in boter. Draai ze om als de burger een korstje heeft.
- Leg een plakje Comté kaas op de burgers en dek de pan af met een deksel tot de kaas gesmolten is.
- Beleg de hamburger met de onderkant van het broodje, hamburgersaus, gekarameliseerde ui, plakjes tomaat, geraspte sla, hamburger en de bovenkant van het broodje.
"
Voorbereiding
Voor de broodjes
- Meng 50 gram lauw water met de gist en klop met een vork. Laat 10 minuten rusten.
- Meng de bloem met het zout, de suiker, de melk, het ei en het gistmengsel tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
- Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur tot het deeg in volume verdubbeld is.
- Rol het deeg in balletjes ter grootte van een kleine vuist.
- Leg de balletjes op een vel bakpapier, laat er 3 cm tussen. Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaad.
- Bak de brioches 25 minuten op 200°C.
Voor hamburgers
- Bak de gesnipperde uien tot ze gekarameliseerd zijn.
- Meng het gehakt met de eierdooier, peper en zout.
- Maak balletjes ter grootte van een kleine vuist.
- Leg vetvrij papier over elke knoedel en druk aan met een plat gewicht zoals een koekenpan of bord.
- Strooi de blokjes Comté kaas over de burger en leg er een tweede burger op. Knijp de randen samen tot ze één burger vormen.
- Grill de burgers in boter. Draai ze om als de burger een korstje heeft.
- Leg een plakje Comté kaas op de burgers en dek de pan af met een deksel tot de kaas gesmolten is.
- Beleg de hamburger met de onderkant van het broodje, hamburgersaus, gekarameliseerde ui, plakjes tomaat, geraspte sla, hamburger en de bovenkant van het broodje.
Cookieconsent met Real Cookie Banner