Recept

Crème brûlée met Comté en vin jaune X Milan La Roche

Crème brûlée met Comté en vin jaune X Milan La Roche

Nagerecht | Herfst
6 personen
1h

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 4 eierdooiers
  • 100 g geraspte Comté kaas
  • 50 ml gele wijn
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • Bruine suiker voor karamelisatie

Voorbereiding

  1. Verwarm je oven voor op 150°C.
  2. Verwarm in een steelpan de room en melk op laag vuur tot het mengsel heet is, zonder te koken.
  3. Klop in een kom de eidooiers met de suiker en een snufje zout tot het mengsel wit wordt.
  4. Giet het hete room- en melkmengsel voorzichtig over de eidooiers terwijl je blijft kloppen.
  5. Voeg de geraspte Comté kaas en gele wijn toe aan het mengsel en roer goed.
  6. Schep het mengsel in ovenschaaltjes.
  7. Plaats de ramekins in een ovenschaal en giet heet water in de schaal tot halverwege de ramekins om te koken in een bain-marie.
  8. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 40 minuten, tot de crèmes hard zijn maar nog een beetje wiebelig in het midden.
  9. Haal de crèmes brûlées uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Zet de crèmes brûlées minstens 2 uur in de koelkast voordat je ze serveert.
  11. Strooi vlak voor het serveren een dun laagje bruine suiker over de bovenkant van elke crème brûlée en karameliseer het met een keukenbrander of door de schaaltjes een paar minuten onder de grill te zetten.
  12. Serveer de crèmes brûlées met Comté en gekoelde vin jaune.

Cookieconsent met Real Cookie Banner