Recept

Gegratineerde mosselen met Comté

Gegratineerde mosselen met Comté

Hoofdgerecht | Winter
2 personen
20min

Ingrediënten

  • 50 g Comté BOB
  • 500 g mosselen
  • Een beetje witte wijn
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalot
  • 50 g gesmolten boter
  • Een handvol bladpeterselie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Was de mosselen grondig in schoon water.
  2. Doe de mosselen in een grote kookpot met de witte wijn. Doe een deksel op de kookpot en stoom de mosselen 4 minuten. Haal de mosselen uit de kookpot.
  3. Verwijder de mosselen die nog dicht zijn. Verwijder de bovenste schelp van de goede mosselen.
  4. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie grof.
  5. Doe de boter in een kleine koekenpan en stoof de knoflook en sjalot er 2 minuten in aan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rasp de Comté.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Leg de mosselen op een ovenplaat. Giet de gesmolten boter over de mosselen en verdeel de Comté en het grootste deel van de bladpeterselie erover.
  9. Plaats 10-12 minuten in de oven en zet indien nodig de grill aan op het einde.
  10. Serveer met brood en de rest van de peterselie.

Cookieconsent met Real Cookie Banner