Gegratineerde mosselen met Comté
Hoofdgerecht | Winter
Ingrediënten
- 50 g Comté BOB
- 500 g mosselen
- Een beetje witte wijn
- 1 knoflookteen
- 1 sjalot
- 50 g gesmolten boter
- Een handvol bladpeterselie
- Peper en zout
string(962) "
- Was de mosselen grondig in schoon water.
- Doe de mosselen in een grote kookpot met de witte wijn. Doe een deksel op de kookpot en stoom de mosselen 4 minuten. Haal de mosselen uit de kookpot.
- Verwijder de mosselen die nog dicht zijn. Verwijder de bovenste schelp van de goede mosselen.
- Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie grof.
- Doe de boter in een kleine koekenpan en stoof de knoflook en sjalot er 2 minuten in aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de Comté.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de mosselen op een ovenplaat. Giet de gesmolten boter over de mosselen en verdeel de Comté en het grootste deel van de bladpeterselie erover.
- Plaats 10-12 minuten in de oven en zet indien nodig de grill aan op het einde.
- Serveer met brood en de rest van de peterselie.
"
Voorbereiding
- Was de mosselen grondig in schoon water.
- Doe de mosselen in een grote kookpot met de witte wijn. Doe een deksel op de kookpot en stoom de mosselen 4 minuten. Haal de mosselen uit de kookpot.
- Verwijder de mosselen die nog dicht zijn. Verwijder de bovenste schelp van de goede mosselen.
- Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie grof.
- Doe de boter in een kleine koekenpan en stoof de knoflook en sjalot er 2 minuten in aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de Comté.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de mosselen op een ovenplaat. Giet de gesmolten boter over de mosselen en verdeel de Comté en het grootste deel van de bladpeterselie erover.
- Plaats 10-12 minuten in de oven en zet indien nodig de grill aan op het einde.
- Serveer met brood en de rest van de peterselie.
Cookieconsent met Real Cookie Banner