Recept

Hartige koekjes met Comté kaas

Hartige koekjes met Comté kaas

Aperitief | Herfst, Winter
15 personen
40min

Ingrediënten

  • 150 g Comté BOB
  • 120 g boter
  • 150 g tarwebloem
  • Enkele takjes verse tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel grof gemalen peper

Voorbereiding

  1. Rasp de Comté met een grove rasp.
  2. Doe de boter, Comté, peper en zout in een kom. Voeg het grootste deel van de tijm toe en mix met een elektrische garde tot de boter wat lichter en luchtiger wordt. De kruiden en kaas moeten gelijkmatig verdeeld zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg dan de bloem toe aan de kom en klop tot het deeg samenkomt en er geen ruwe bloem meer te zien is.
  4. Vouw het deeg tot een bal met je handen en leg het op een stuk plasticfolie.
  5. Kneed het deeg met je handen tot een lange, ronde rol met een diameter van 1 cm.
  6. Zet het deeg minstens 2 uur in de koelkast voordat je het gaat bakken.
  7. Verwijder het plastic vel wanneer je klaar bent om de koekjes te bakken. Snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de koekjes erop. Leg er eventueel een takje tijm bovenop.
  9. Bak de koekjes 14-16 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Leg ze na het bakken op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Cookieconsent met Real Cookie Banner