Koekjes met comté, selderij en ham X Sven Ornelis
Voorgerecht | Winter
Ingrediënten
- 150 g Comté BOB 12 maanden voor de koekjes
- 120 g boter op kamertemperatuur
- 150 g tarwebloem
- 50 g Comté BOB 12 maanden voor de mousse
- 50 g crème fraîche
- 20 g gerookte ham naar smaak
- 1 vel gelatine
- Een halve selderijstengel
- 20 kruidnagels appelazijn
- 2 eetlepels suiker
string(1132) "
- Snijd de selderijstengel in fijne blokjes en leg deze een uur of twee in appelazijn met een of twee lepels suiker.
- Mix de Comté in een blender. Meng de boter en de Comté.
- Doe de boter, Comté, peper en zout in een kom en pulseer het mengsel een paar minuten in een keukenmachine tot het schuimig is.
- Voeg de bloem toe aan de kom en klop.
- Vouw het deeg tot een bal en leg het op een vel huishoudfolie.
- Vorm het deeg tot een bal en laat een paar uur rusten in de koelkast.
- Snijd plakjes van het deeg en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Week een blaadje gelatine in warm water.
- Meng de zure room met de gemalen Comté, zout en peper en gelatine en pulseer in een keukenmachine tot een gladde pasta.
- Giet de azijn over de selderijbrunoise en dep droog.
- Snijd je ham in blokjes.
- Leg een Comtékoekje op de bodem. Werk af met de comtémousse en vervolgens met het mengsel van selderij en ham. Werk af met nog een Comté-koekje.
"
Voorbereiding
- Snijd de selderijstengel in fijne blokjes en leg deze een uur of twee in appelazijn met een of twee lepels suiker.
- Mix de Comté in een blender. Meng de boter en de Comté.
- Doe de boter, Comté, peper en zout in een kom en pulseer het mengsel een paar minuten in een keukenmachine tot het schuimig is.
- Voeg de bloem toe aan de kom en klop.
- Vouw het deeg tot een bal en leg het op een vel huishoudfolie.
- Vorm het deeg tot een bal en laat een paar uur rusten in de koelkast.
- Snijd plakjes van het deeg en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Week een blaadje gelatine in warm water.
- Meng de zure room met de gemalen Comté, zout en peper en gelatine en pulseer in een keukenmachine tot een gladde pasta.
- Giet de azijn over de selderijbrunoise en dep droog.
- Snijd je ham in blokjes.
- Leg een Comtékoekje op de bodem. Werk af met de comtémousse en vervolgens met het mengsel van selderij en ham. Werk af met nog een Comté-koekje.
Cookieconsent met Real Cookie Banner