Recept

Mosselen, Comté & Savagnin saus

Mosselen, Comté & Savagnin saus

Hoofdgerecht | Winter
4 personen
25min

Ingrediënten

  • 100g Comté AOP 18 maanden
  • 1 liter mosselen
  • 20g boter
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 gele citroen
  • 5cl olijfolie
  • 15cl witte wijn (Savagnin)
  • 15cl volle room
  • 15cl volle melk

Voorbereiding

Kruiden

  1. Doe de peterselie, olijfolie, 1 sjalot, 1 knoflookteen, citroenrasp en -sap in een blender en mix tot een gladde massa.

De mallen voorbereiden

  1. Verhit een grote pan met de boter, knoflooktenen, 1 takje peterselie en 1 grof gehakte sjalot.
  2. Voeg de mosselen en witte wijn toe, dek de pan af en laat de mosselen opengaan. Wees voorzichtig, het gaat heel snel, maximaal 2-3 minuten.
  3. Roer halverwege en als ze allemaal open zijn, haal ze eruit en bewaar het kookvocht.
  4. Haal de mosselen uit hun schelp en zet apart. Verdeel de schelpen in tweeën en maak ze goed schoon.

De saus

  1. Zeef het kookvocht van de mosselen en giet het in een steelpan met de melk, room en een beetje witte wijn. Als het mengsel warm is, voeg dan de fijngeraspte Comté toe en roer tot de kaas in het mengsel smelt.
  2. Mix het mengsel met een dompelmixer tot het glad en schuimig is.

Dressuur

  1. Schik een paar halve mosselschelpen op een bord, leg er een mossel op en een ½ theelepel peterselie.
  2. Giet de hete saus erover.

Une recette de Whoogy’s
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Whoogy’s
Cookieconsent met Real Cookie Banner