Doe de peterselie, olijfolie, 1 sjalot, 1 knoflookteen, citroenrasp en -sap in een blender en mix tot een gladde massa.
De mallen voorbereiden
Verhit een grote pan met de boter, knoflooktenen, 1 takje peterselie en 1 grof gehakte sjalot.
Voeg de mosselen en witte wijn toe, dek de pan af en laat de mosselen opengaan. Wees voorzichtig, het gaat heel snel, maximaal 2-3 minuten.
Roer halverwege en als ze allemaal open zijn, haal ze eruit en bewaar het kookvocht.
Haal de mosselen uit hun schelp en zet apart. Verdeel de schelpen in tweeën en maak ze goed schoon.
De saus
Zeef het kookvocht van de mosselen en giet het in een steelpan met de melk, room en een beetje witte wijn. Als het mengsel warm is, voeg dan de fijngeraspte Comté toe en roer tot de kaas in het mengsel smelt.
Mix het mengsel met een dompelmixer tot het glad en schuimig is.
Dressuur
Schik een paar halve mosselschelpen op een bord, leg er een mossel op en een ½ theelepel peterselie.
Giet de hete saus erover.
"
Voorbereiding
Kruiden
Doe de peterselie, olijfolie, 1 sjalot, 1 knoflookteen, citroenrasp en -sap in een blender en mix tot een gladde massa.
De mallen voorbereiden
Verhit een grote pan met de boter, knoflooktenen, 1 takje peterselie en 1 grof gehakte sjalot.
Voeg de mosselen en witte wijn toe, dek de pan af en laat de mosselen opengaan. Wees voorzichtig, het gaat heel snel, maximaal 2-3 minuten.
Roer halverwege en als ze allemaal open zijn, haal ze eruit en bewaar het kookvocht.
Haal de mosselen uit hun schelp en zet apart. Verdeel de schelpen in tweeën en maak ze goed schoon.
De saus
Zeef het kookvocht van de mosselen en giet het in een steelpan met de melk, room en een beetje witte wijn. Als het mengsel warm is, voeg dan de fijngeraspte Comté toe en roer tot de kaas in het mengsel smelt.
Mix het mengsel met een dompelmixer tot het glad en schuimig is.
Dressuur
Schik een paar halve mosselschelpen op een bord, leg er een mossel op en een ½ theelepel peterselie.
Giet de hete saus erover.
Une recette de Whoogy’s créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.