Salade met verbrande boerenkool en Comté kaas
Hoofdgerecht | Zomer
Ingrediënten
- 30g Comté AOP vieux
- 1 handvol mesclun
- 10 blaadjes boerenkool
- 15 blaadjes basilicum
- 1 handvol rucola
- 1 el grove mosterd
- 1 el appelazijn
- 1 el citroensap
- 1 el vadouvan
- Zout, peper en Espelette chili
- 5cl olijfolie
- 5 gemarineerde ansjovisfilets
string(716) "
- Verwijder de randen van de koolbladeren met de punt van een mes.
- Leg de bladeren in een schaal en verhit ze met een brander. Het idee is om de bladeren snel gaar te maken, maar ook om ze een rokerige smaak te geven. Zout de bladeren, voeg het sap van een citroen toe en laat de rest van het proces staan.
- Meng de mosterd, azijn en kruiden in een kom en voeg dan geleidelijk de olijfolie toe.
- Je hoeft alleen nog maar alle salades en verse kruiden door elkaar te mengen, de vadouvan vinaigrette en de ansjovisfilets toe te voegen en op het laatste moment wat oude Comtékaas te raspen voor het opdienen.
"
Voorbereiding
- Verwijder de randen van de koolbladeren met de punt van een mes.
- Leg de bladeren in een schaal en verhit ze met een brander. Het idee is om de bladeren snel gaar te maken, maar ook om ze een rokerige smaak te geven. Zout de bladeren, voeg het sap van een citroen toe en laat de rest van het proces staan.
- Meng de mosterd, azijn en kruiden in een kom en voeg dan geleidelijk de olijfolie toe.
- Je hoeft alleen nog maar alle salades en verse kruiden door elkaar te mengen, de vadouvan vinaigrette en de ansjovisfilets toe te voegen en op het laatste moment wat oude Comtékaas te raspen voor het opdienen.
Cookieconsent met Real Cookie Banner