Uiensoep met Comté kaas
Voorgerecht | Winter
Ingrediënten
- 120 g geraspte Comté AOP kaas
- 30 g ongezouten boter
- 1 kg gesneden uien
- Cognac, Armagnac of rode wijn
- 1l bouillon
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 stokbrood
string(826) "
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur glazig. Dit duurt ongeveer een uur. Roer af en toe.
- Blus de uien af met een beetje cognac, armagnac of rode wijn. Laat de alcohol vochtig worden.
- Voeg de bouillon, het takje rozemarijn en de tijm toe. Laat ongeveer 2 uur sudderen met het deksel op de pan.
- Verwarm de oven voor op 220° en rooster de sneetjes stokbrood tot ze knapperig, maar niet bruin zijn.
- Haal de takjes uit de soep en schep in hittebestendige kommen. Voeg een of twee sneetjes brood per kom toe en werk af met geraspte Comté kaas.
- Zet de kommen in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.
"
Voorbereiding
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur glazig. Dit duurt ongeveer een uur. Roer af en toe.
- Blus de uien af met een beetje cognac, armagnac of rode wijn. Laat de alcohol vochtig worden.
- Voeg de bouillon, het takje rozemarijn en de tijm toe. Laat ongeveer 2 uur sudderen met het deksel op de pan.
- Verwarm de oven voor op 220° en rooster de sneetjes stokbrood tot ze knapperig, maar niet bruin zijn.
- Haal de takjes uit de soep en schep in hittebestendige kommen. Voeg een of twee sneetjes brood per kom toe en werk af met geraspte Comté kaas.
- Zet de kommen in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.
Cookieconsent met Real Cookie Banner