Recept

Uiensoep met Comté kaas

Uiensoep met Comté kaas

Voorgerecht | Winter
4 personen
45min

Ingrediënten

  • 120 g geraspte Comté AOP kaas
  • 30 g ongezouten boter
  • 1 kg gesneden uien
  • Cognac, Armagnac of rode wijn
  • 1l bouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 stokbrood

Voorbereiding

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur glazig. Dit duurt ongeveer een uur. Roer af en toe.
  2. Blus de uien af met een beetje cognac, armagnac of rode wijn. Laat de alcohol vochtig worden.
  3. Voeg de bouillon, het takje rozemarijn en de tijm toe. Laat ongeveer 2 uur sudderen met het deksel op de pan.
  4. Verwarm de oven voor op 220° en rooster de sneetjes stokbrood tot ze knapperig, maar niet bruin zijn.
  5. Haal de takjes uit de soep en schep in hittebestendige kommen. Voeg een of twee sneetjes brood per kom toe en werk af met geraspte Comté kaas.
  6. Zet de kommen in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
  7. Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.

Cookieconsent met Real Cookie Banner