Zeetong met Comté, slakken en spinazie X Sven Ornelis
Hoofdgerecht | Winter
Ingrediënten
- 50 g Comté BOB
- 50 g hazelnoten
- Olijfolie
- 8 tongfilets
string(934) "
- Verwerk een stuk Comté kaas en dezelfde hoeveelheid hazelnoten in een keukenmachine. Voeg net genoeg olijfolie toe om een gladde pasta te maken, vergelijkbaar met chocoladepasta.
- Smeer de ovenschaal in met olijfolie, leg de tongfilets erop en bedek elke filet met een laagje kaaspasta. Bereid de vis onder een hete grill.
- Fruit in een hete koekenpan de fijngesneden sjalotjes, de fijngehakte rozemarijn en een beetje knoflook en laat het geheel sudderen met een bergje babyspinazieblaadjes, die in een mum van tijd zullen slinken. Voeg indien nodig een flinke snuf nootmuskaat toe. Giet er dan de Petit Gris de Namur over. Laat kort bruin worden.
- Serveer de slakken in een potje met twee tongfilets per persoon. Je kunt er natuurlijk ook een aardappel bij serveren, maar met de kaas en walnoten lijkt me dat niet nodig.
"
Voorbereiding
- Verwerk een stuk Comté kaas en dezelfde hoeveelheid hazelnoten in een keukenmachine. Voeg net genoeg olijfolie toe om een gladde pasta te maken, vergelijkbaar met chocoladepasta.
- Smeer de ovenschaal in met olijfolie, leg de tongfilets erop en bedek elke filet met een laagje kaaspasta. Bereid de vis onder een hete grill.
- Fruit in een hete koekenpan de fijngesneden sjalotjes, de fijngehakte rozemarijn en een beetje knoflook en laat het geheel sudderen met een bergje babyspinazieblaadjes, die in een mum van tijd zullen slinken. Voeg indien nodig een flinke snuf nootmuskaat toe. Giet er dan de Petit Gris de Namur over. Laat kort bruin worden.
- Serveer de slakken in een potje met twee tongfilets per persoon. Je kunt er natuurlijk ook een aardappel bij serveren, maar met de kaas en walnoten lijkt me dat niet nodig.
Cookieconsent met Real Cookie Banner