Recept

Zomerse quiche met Comté, courgettes en tijm (zonder room)

Zomerse quiche met Comté, courgettes en tijm (zonder room)

Hoofdgerecht | Zomer
6 personen
1h

Ingrediënten

  • 150 g geraspte Comté (bij voorkeur 12 tot 18 maanden gerijpt)
  • 1 bladerdeeg (of kruimeldeeg)
  • 2 middelgrote courgettes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel verse tijmblaadjes (of ½ koffielepel gedroogde tijm)
  • Zout en zwarte peper
  • Optioneel: een beetje citroenschil voor extra frisheid
  • Voor de salade: verse rucola, kerstomaatjes en extra Comté

Voorbereiding

Serveer koud of warm – perfect voor een picknick!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).

  2. Bekleed een taartvorm van 24 cm diameter met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

  3. De groenten: verhit de olijfolie in een koekenpan, fruit de ui er 2 minuten in aan, voeg de courgettes toe en bak 5 minuten tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. In een kom: klop de eieren los met de melk, voeg de geraspte Comté toe, breng op smaak met peper en citroenrasp, indien gewenst.

  5. De quiche: verdeel de courgettemix over de taartbodem en giet er het eimengsel over.

  6. Plaats de quiche in het midden van de oven en bak 30 tot 35 minuten tot die mooi goudbruin ziet.

  7. Laat een beetje of volledig afkoelen.

Serveer met

  1. Een frisse salade van rucola, kerstomaatjes en lichte vinaigrette.

Une recette de Sven Ornelis
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Sven Ornelis
Cookieconsent met Real Cookie Banner