Gegratineerde mosselen met Comté

Gegratineerde mosselen met Comté

Gegratineerde mosselen met Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 25 min

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 500g mosselen
  • Scheutje witte wijn
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 50g boter
  • 50g Comté
  • Een handvol platte peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Was de mosselen grondig onder stromend water.
  • Doe de mosselen in een grote pan samen met de witte wijn. Plaats een deksel op de pan en stoom de mosselen voor 4 minuten. Haal de mosselen uit de pan.
  • Verwijder de mosselen die niet open gegaan zijn. Verwijder de bovenste schelp van de goede mosselen.
  • Snij de sjalot en knoflook fijn. Hak de platte peterselie grof.
  • Doe de boter in een kleine pan en roerbak de look en sjalot voor 2 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Rasp de Comté.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Plaats de mosselen in een ovenschaal. Schep de gesmolten boter over de mosselen en verdeel er de Comté en bijna alle platte peterselie over.
  • Zet in de oven voor 10-12 minuten en zet eventueel op het einde de grill even aan.
  • Serveer met brood en de overige peterselie.
Ontdek meer recepten