Uiensoep met Comté

Uiensoep met Comté

Uiensoep met Comté

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 45 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 30gr ongezouten boter
  • 1kg uien
  • Cognac, armagnac of rode wijn
  • 1l bouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 stokbrood
  • 120gr Comté kaas, geraspt

Bereiding:

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien glazig op laag vuur, voor ongeveer een uur. Roer af en toe om. 
  • Blus de uien af met wat cognac, armagnac of rode wijn. Laat de alcohol vochtig worden.
  • Voeg de bouillon, het takje rozemarijn en de tijm toe. Laat ongeveer 2 uur sudderen met het deksel op de pan. 
  • Verwarm de oven voor op 220° en rooster de plakjes stokbrood knapperig, maar niet bruin. 
  • Haal de takjes uit de soep en verdeel de soep in hittebestendige kommen. Voeg per kom een of twee sneetjes brood toe en bedek ze met de geraspte Comté. 
  • Zet de kommen in de oven en bak ze 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is. 
  • Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen. 
     
Ontdek meer recepten