Zeetong met Comté, slakjes en spinazie X Sven Ornelis
Zeetong met Comté, slakjes en spinazie X Sven Ornelis
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
30 min
Ingrediënten
Voor
4
personen:
Voor de tongfiletjes
een stukje Comtékaas van ongeveer 50 g
50 gr hazelnoten
olijfolie
8 tongfiletjes
Voor de slakjes
2 sjalotjes
½ tl rozemarijn
1 teentje look
200 g jonge spinazieblaadjes
nootmuskaat
1 bokaal Petits Gris de Namur-slakjes, uitgelekt
Bereiding:
Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.
Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.
Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.
Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.