Bladerdeeg gebakje met Comté en speculoos X Sven Ornelis

Bladerdeeg gebakje met Comté en speculoos X Sven Ornelis

Bladerdeeg gebakje met Comté en speculoos X Sven Ornelis

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 25 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • een rol bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 4 kl goede uienconfituur
  • 1 verse vijg, in stukjes
  • 1 blok Comté
  • 4 speculooskoekjes
  • peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • enkele plukjes verse kervel

Bereiding:

  • Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.
  • Smeer ze in met een beetje eigeel, prik er met een vork een paar keer goed in en bak ze mooi bruin.
  • Smeer ze dan in met een lepel uienconfituur, waarna je mooi opbouwt met stukjes Comté en vijgen.
  • Drapeer er daarna nog wat extra uienconfituur overheen, en de fijn gekruimelde speculooskoekjes.
  • Voeg er de peper aan toe en laat alles heel even onder de warme grill smelten.
  • Serveer met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met wat plukjes verse kervel.

 

 

Ontdek meer recepten