Bloemkoolsoep met Comtékaas

Bloemkoolsoep met Comtékaas

Bloemkoolsoep met Comtékaas

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 40 min

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 bloemkool
  • 100g Comté kaas
  • 2 aardappelen
  • 2 grote glazen melk
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in 8 stukken.
  • Spoel de bloemkool en snijd hem in roosjes.
  • Doe ze in een pan met de aardappelen en bedek ze met kokend water. Voeg zout en peper toe, dek af met een deksel en laat ongeveer 30 minuten koken.
  • Giet de groenten af en houd het kookvocht apart.
  • Doe ze terug in de pan, voeg de melk en de geraspte kaas toe en meng met een staafmixer tot een glad en romig mengsel.
  • Pas indien nodig de dikte aan met het kookvocht en serveer warm.
Ontdek meer recepten