Bruschetta met geroosterde druiven en Comté

Bruschetta met geroosterde druiven en Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 45 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 rustiek stokbrood
  • 400 blauwe druiven
  • Een paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 75g Comté
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  • Maak een marinade door de tijm te ritsen, de knoflook fijn te persen en te mengen met de azijn, olijfolie en bruine suiker. Kruid af met peper en zout.
  • Voeg de druiven toe, dek af en zet in de koelkast om te marineren voor minimaal 30 minuten.
  • Snij het stokbrood in dunne sneetjes en rooster goudbruin onder de grill.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de druiven in één laag over een bakplaat. Bak de druiven voor ongeveer 20-25 minuten tot ze zacht en wat donker kleuren. Laat de druiven even afkoelen.
  • Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes Comté en leg deze op de gegrilde sneetjes brood.
  • Schep hierop wat van de geroosterde druiven.
  • Werk af met de honing.
Ontdek meer recepten