Cheesecake met Comté op notenbodem X Sofie Dumont

Cheesecake met Comté op notenbodem X Sofie Dumont

Cheesecake met Comté op notenbodem X Sofie Dumont

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 8 personen:

Voor de bodem:

  • 5 dadels (zonder pitten)
  • 1 handje pecannoten
  • 1 handje geroosterde hazelnoten (op 160 graden gedurende 10 minuten in de oven)
  • 1 eetlepel fleur de sel
  • 1 eetlepel vanille-extract

Voor de cheesecake

  • 220gr geraspte jonge Comté kaas
  • 50ml slagroom
  • 1 ei
  • 1kg mascarpone
  • Rietsuiker (optioneel)

Bereiding toppings:

  • Peren en rode biet , 2 peren 1 rode biet
  • Maak een siroop; 1 deel suiker 400ml 1 deel water 400ml, voeg vanille en steranijs toe, laat 20 minuten koken.
  • Klop 100g mascarpone en 100g slagroom + vanille-extract op, voeg een beetje suiker toe en schik de slagroom op een bord.
  • Versier met een shizoblaadje.

Bereiding:

Voor de bodem

  • Doe alles in een blender
  • Doe het mengsel vervolgens in een cakevorm (met een egaal oppervlak)

Voor de cheesecake

  • Mix alles in een blender, giet over de bodem van de cheesecake en bak 40 minuten in de oven op 190 graden.
  • Laat een nacht rusten in de koelkast voor het opdienen.

 

Volg alle actualiteiten van Sofie Dumont : Makkelijke en heerlijke recepten voor iedereen | Sofie Dumont

Ontdek meer recepten