Comté kaasballen

Comté kaasballen

Comté kaasballen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

45g bter
65g bloem
150ml groentenbouillon
200g Comté
Sriracha sauce of hot sauce
1 tl chili flakes
2 el mayonnaise

Bereiding:

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng met een spatel tot het een gladde pasta is. Laat het drie minuten rusten.
  • Voeg de afgekoelde groentebouillon toe en klop tot het beslag alle vloeistof heeft opgenomen.  
  • Laat 1 minuutje afkoelen. Voeg de geraspte Comté toe en meng het geheel met een spatel.
  • Voeg de chilivlokken en de sriracha saus toe.
  • Doe het mengsel in een ovenvaste schaal en dek het af met een plastic vel. Laat het deeg 15 minuten afkoelen in de vriezer of laat het een nachtje afkoelen in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in porties van 15 gram en vorm er kleine balletjes van.
  • Paneer de balletjes eerst in bloem, eiwit en paneermeel, dan weer in eiwit en paneermeel.
  • Bak de balletjes 4 minuten op 170°.
  • Meng de mayonaise met de sriracha.
Ontdek meer recepten