Meng 50ml lauw water met de gist en klop met een vork. Laat gedurende 10 minuten.
Meng de bloem met het zout en de suiker. Voeg de warme melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een soepel deeg hebt.
Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat het een uur rusten.
Smelt de boter in een steelpan met knoflook en peterselie.
Rol het deeg uit tot een vierkant en bestrijk met de helft van het botermengsel. Voeg daarna de geraspte kaas toe.
Vouw het rechthoekige deeg tot een sigaarvorm, beginnend bij de langste zijde.
Snijd de rol in stukken van 3 cm.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de rolletjes omdat ze zullen rijzen en elkaar zullen raken. Bedek met een vochtige handdoek en laat 30 minuten rusten.
Smeer de broodjes in met de rest van het botermengsel en bak ze 30 minuten op 190°C.
Laat 5 minuten rusten en geniet van het brood terwijl het nog warm is.