Comté-koekjes, selder en ham X Sven Ornelis

Comté-koekjes, selder en ham X Sven Ornelis

Comté-koekjes, selder en ham X Sven Ornelis

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 90 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 150 gr Comté 12 maanden voor de koekjes
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr tarwebloem
  • 50 gr Comté 12 maanden voor de mousse
  • 50 gr zure room
  • 20 gr gerookte ham naar smaak
  • 1 gelatineblaadje
  • Een halve tak groene selder
  • 20 cl appelazijn
  • 2 el suiker

Bereiding:

  • Snij de tak van de selder in heel fijne brunoise en leg een uurtje of twee te pekelen in wat appelazijn met een lepeltje of twee suiker.
  • Cutter de Comté in de blender. Meng de boter en de Comté.
  • Doe de boter samen met de Comté, peper en zout in een kom en klop het mengsel enkele minuten luchtig op met een keukenrobot.
  • Voeg de bloem bij in de kom en klop op.
  • Vouw het deeg samen tot een bal en leg het op een stuk plastic folie.
  • Maak een worst van het deeg en laat een paar uur rusten in de frigo.
  • Snij plakjes van het deeg en bak in de voorverwarmde oven van 180 graden een kwartiertje.
  • Laat een blaadje gelatine in warm water zacht worden.
  • Meng de zure room met de gemalen Comté, peper en zout, en de gelatine en klop met de keukenmachine tot een mooi beslag.
  • Giet het azijn van de brunoise van de selder en dep droog.
  • Snij je ham in brunoise.
  • Leg onderaan een Comtékoekje. Daarop de mousse van de Comté, en daarop de mengeling van selder en ham. Leg bovenaan nog een koekje van Comté.
Ontdek meer recepten