Over Comté
Sorry Not Sorry
Recepten
Combinaties
Quiz
Comté nieuws
Waar vind je Comté?
FR
Comté-koekjes, selder en ham X Sven Ornelis
Comté-koekjes, selder en ham X Sven Ornelis
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
90 min
Ingrediënten
Voor 4 personen:
150 gr Comté 12 maanden voor de koekjes
120 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr tarwebloem
50 gr Comté 12 maanden voor de mousse
50 gr zure room
20 gr gerookte ham naar smaak
1 gelatineblaadje
Een halve tak groene selder
20 cl appelazijn
2 el suiker
Bereiding:
Snij de tak van de selder in heel fijne brunoise en leg een uurtje of twee te pekelen in wat appelazijn met een lepeltje of twee suiker.
Cutter de Comté in de blender. Meng de boter en de Comté.
Doe de boter samen met de Comté, peper en zout in een kom en klop het mengsel enkele minuten luchtig op met een keukenrobot.
Voeg de bloem bij in de kom en klop op.
Vouw het deeg samen tot een bal en leg het op een stuk plastic folie.
Maak een worst van het deeg en laat een paar uur rusten in de frigo.
Snij plakjes van het deeg en bak in de voorverwarmde oven van 180 graden een kwartiertje.
Laat een blaadje gelatine in warm water zacht worden.
Meng de zure room met de gemalen Comté, peper en zout, en de gelatine en klop met de keukenmachine tot een mooi beslag.
Giet het azijn van de brunoise van de selder en dep droog.
Snij je ham in brunoise.
Leg onderaan een Comtékoekje. Daarop de mousse van de Comté, en daarop de mengeling van selder en ham. Leg bovenaan nog een koekje van Comté.
Ontdek meer recepten