Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
45 min
Voor 4 personen:
Witloof
Verwijder het harde gedeelte onderaan het witloof. Snijd met de punt van een mes een inkeping uit, zodat er geen blaadjes loskomen.
Smelt wat boter in een grote pan en voeg wat water toe. Schik de witlof stengels en dek de pan af met een deksel. Kook op een laag vuur. Als de stengels zacht zijn, laat ze afkoelen op een bord en knijp het vocht eruit.
Smelt nog wat boter in dezelfde pan en bak de stengels op matig vuur goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Kaassaus
Smelt 30gr boter in een koekenpan en voeg de bloem toe. Roer het mengsel en maak er een bolvormig deeg van.
Laat het deeg bakken tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg dan de melk toe en klop grondig.
Haal de pan van het vuur en meng er de geraspte Comté-kaas door. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking