Cordon Blue met Comté

Cordon Blue met Comté

Cordon Blue met Comté

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 30 min

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 4 zeer dunne kalfs koteletten
  • 2 plakken gekookte hesp
  • 2 plakken Comté
  • 2 eieren
  • Een theelepel water
  • 4 eetlepels bloem
  • 80 gram panko broodkruimels
  • Een paar takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  • Leg de koteletten op een werkblad en kruid ze met peper en zout langs beide kanten.
  • Klop de eieren los in een kom met een scheutje water, peper en zout.
  • Doe de bloem in een ondiepe schaal.
  • Doe het broodkruim in een andere ondiepe schaal. Kruid met peper en zout en wat van de verse tijm. 
  • Beleg de koteletten met een plakje ham en Comté. Vouw de twee koteletten dicht. 
  • Dompel de schnitzel onder in de bloem, dan in het eimengsel en tot slot in het paneermeel.
  • Breng een koekenpan op temperatuur en voeg een klontje boter toe en een scheutje olijfolie. 
  • Bak de schnitzel bruin aan beide kanten op middellaag vuur voor zo’n 3-4 minuten aan elke kant. 
  • Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
Ontdek meer recepten