Crème brûlée met Comté en gele natuurwijn X Milan La Roche

Crème brûlée met Comté en gele natuurwijn X Milan La Roche

Crème brûlée met Comté en gele natuurwijn X Milan La Roche

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Ingrediënten  
- 200 ml slagroom  
- 100 ml melk 
- 4 eierdooiers 
- 100 g geraspte Comté  
- 50 ml gele natuurwijn 
- 50 g suiker 
- 1 snuifje zout 
- Bruine suiker voor karamelisatie 

Bereiding:

Bereiding 
1. Verwarm je oven voor op 150°C. 
2. Verwarm in een steelpan de vloeibare room en melk op laag vuur tot het mengsel heet is, zonder te koken. 
3. Klop in een kom de eidooiers met de suiker en het snuifje zout tot het mengsel wit wordt. 
4. Giet voorzichtig het warme room- en melkmengsel over de eidooiers terwijl je blijft kloppen. 
5. Voeg de geraspte Comté en wijn toe aan het mengsel en meng goed. 
6. Verdeel het mengsel over ovenvaste schaaltjes. 
7. Plaats de schaaltjes in een ovenvaste schaal en giet heet water in de schaal tot halverwege de schaaltjes om te koken in een bain-marie. 
8. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 40 minuten, tot de crèmes gezet zijn maar nog lichtjes trillen in het midden. 
9. Haal de crèmes brûlées uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
10. Zet de crèmes brûlées minstens 2 uur in de koelkast voordat je ze serveert. 
11. Strooi vlak voor het serveren een dun laagje bruine suiker over de bovenkant van elke crème brûlée en karameliseer deze met een keukenbrander of door de vormpjes een paar minuten onder de grill te zetten. 
12. Serveer de crèmes brûlées met Comté en gekoelde gele wijn. 

Ontdek meer recepten