Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
60 min
Voor 4 personen:
Verse Pasta:
400g 00 bloem
4 eieren
1 tl zout
1 el olijfolie
Extra bloem voor het uitrollen
Vulling:
1 potje ricotta
250g oude Comté, geraspt
½ knolselder Peper en zout naar smaak
Comté Chips:
150g Comté blok
Arabiatta Saus:
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 groot blik gepelde tomaten
Zout naar smaak
Groene Dille Olie:
2 bossen dille
250 ml zachte olijfolie
Garnituren:
Eetbare bloemetjes
Verse takjes dille
BEREIDINGSWIJZE
Plaats de bloem op je werktafel, maak een kuiltje en voeg eieren, olie en zout toe. Meng eerst met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe. Kneed tot een homogene bol en dek af met plasticfolie. Snij de knolselder in blokjes, besprenkel met olijfolie, kruid en rooster 25 minuten op 195°C. Mix de afgekoelde knolselder met ricotta en Comté tot een gladde vulling. Plaats in een spuitzak. Voor de Arabiatta saus: Fruit de knoflook en de chili in olijfolie. Voeg de ui toe en laat sudderen. Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten koken. Pureer en kruid naar smaak. Voor de dille-olie: Blancheer de dille 30 seconden, spoel af met koud water en wring uit. Blend met olijfolie, zeef en bewaar in een spuitflesje. Rol het pastadeeg dun uit en vul met de knolselder-Comté mix. Vorm tot ravioli kronen. Bak Comté plakjes 10-12 minuten tot krokant. Kook de ravioli 4 minuten in gezouten water. Serveer met saus, dille-olie, chips, bloemetjes en verse dille.
TIPS
Voor een extra romige vulling, voeg een scheutje room toe aan de ricotta-mix. Geef je Arabiatta saus een extra kick met wat verse chili.
BEWAREN
Koelkastbewaring: Als je ravioli met tomatensaus hebt bereid maar ze niet meteen gaat eten, laat ze dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte container in de koelkast. De ravioli kunnen doorgaans 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard
INVRIEZEN
Portioneer de ravioli als je van plan bent om ze apart te eten. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt. Plaats de porties in diepvrieszakjes of luchtdichte diepvriescontainers. Zorg ervoor dat je eventuele luchtbellen verwijdert om vriesbrand te voorkomen. Label de containers met de datum van invriezen, zodat je weet hoelang ze in de vriezer zijn geweest. Gevulde ravioli kunnen meestal tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel kwaliteitsverlies.
ONTDOOIENENOPWARMEN:
Ontdooien: Haal de bevroren ravioli uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien in de koelkast. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de hoeveelheid. Opwarmen in kokend water: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de ontdooide ravioli toe en kook ze gedurende 2-4 minuten, of totdat ze drijven en goed warm zijn. Zorg ervoor dat je ze niet te lang kookt, anders kunnen ze te gaar worden. Opwarmen in de magnetron: Plaats de ontdooide ravioli in een magnetronbestendige schaal en dek deze af. Verwarm ze in de magnetron op medium tot hoog vermogen gedurende 1-2 minuten, of totdat ze goed heet zijn. Opwarmen in de oven: Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C. Plaats de ontdooide ravioli in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Bak ze gedurende 10-15 minuten, of totdat ze door en door heet zijn. Zorg ervoor dat de ravioli goed heet zijn voordat je ze serveert om eventuele bacteriën te doden en de smaak te behouden. Serveer ze met wat extra tomatensaus en eventueel wat geraspte kaas. Geniet van je opgewarmde ravioli
Volg alle actualiteiten van Sofie Dumont : Makkelijke en heerlijke recepten voor iedereen | Sofie Dumont