Bereiding:
Witte kool
- Snijd de witte kool fijn en stoof aan in wat boter met geplette of gemalen jeneverbes.
- Kruid met zout en laat 45 minuten zachtjes sudderen tot de kool lichtbruin wordt.
Krokantjes van Morteau-worst
- Snijd blokjes van 2 cm dik van de worst en grill ze in de oven op 220°C op een rooster met een bak eronder om het vet op te vangen.
Geroosterde bloemkool op hooi
- Blancheer de bloemkool 4-5 minuten in licht gezouten kokend water.
- Doe de bloemkool vervolgens in een stoofpot bekleed met hooi die in de oven kan, dek af en plaats 30 minuten in de oven op 300°C.
- Snijd de roosjes los.
Comté uit de sifon
- 100 g geraspte oude Comté
- 150 g room
- 150 g melk
- 30 g vin jaune
- 50 g eiwit
- Verwarm alles tot 60°C
- Giet deze mix door een fijne zeef en vervolgens in een sifon. Plaats er een capsule op met stikstofoxide.
- Goed schudden
- Warm houden op 60°C
Geroosterd broodpoeder
- Rooster restjes brood in de oven op 180°C. Zodra het mooi bruin is, mix het tot een poeder.
Opmaak
- Leg de gestoofde kool op de bodem van het bord.
- Leg de krokantjes en de bloemkoolroosjes eromheen.
- Bedek met de Comté-emulsie uit de sifon.
- Werk af met geroosterd broodpoeder.
Een recept van Bryan Debouche gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.
Ontdek meer informatie over Bryan Debouche en zijn recepten