Oorspronkelijk afkomstig uit de Franse Jura was Bryan Debouche chef de partie in het Belgische sterrenrestaurant L’Air du Temps onder leiding van chef Sang Hoon Degeimbre. Bryan volgde oorspronkelijk een opleiding in fysische chemie, vooraleer hij op 29-jarige leeftijd zijn passie voor koken ontdekte. Hij staat bekend om fermentatietechnieken en zijn kennis om wetenschap en gastronomie te combineren, waardoor hij innovatieve en verfijnde culinaire creaties voorstelt.
"Comté roept voor mij een heleboel herinneringen op, het is een product dat me inspireert! Als je bijvoorbeeld een oude Comté neemt, zal de kristallisatie van aminozuren je smaak en alle andere zintuigen prikkelen. Comté combineren met een mooie Coeur de Boeuf-tomaat in de zomer is geweldig! Het umami dat je in oude Comté vindt, zorgt voor sensaties die we zelfs niet kunnen uitleggen, ergens tussen friszuur en zoet. Het is heel simpel, met Comté wil je telkens iets nieuw proberen." - Bryan Debouche
Bryan Debouche is de eerste chef die de uitdaging « Sorry not Sorry » aangaat in samenwerking met Pépite – Cave à Manger, gelegen in Namen.
Van 20 juni tot 13 juli verwelkomen Catherine en Bryan je om het Comté Fleurette-menu te ontdekken.
Periode: 20 juni tot en met 13 juli, tijdens de openingstijden van het restaurant.
Locatie: Restaurant Pépite - Cave à Manger, Rue Notre Dame 44, 5000 Namen.
Website: pepite-caveamanger.be
Het is mogelijk dat chef Bryan Debouche persoonlijk het Comté Fleurette-menu komt voorstellen tijdens je bezoek…
Kun je de recepten niet ter plaatse proeven? Ontdek de recepten van de chef hier: