Sorry Not Sorry : Bryan Debouche X Comte AOP

Dit jaar heeft het CIGC (beroepsvereniging Comté) verschillende chefs-influencers uitgenodigd om hun culinaire creativiteit te tonen door hen de uitdaging « Sorry not Sorry » voor te leggen: het bedenken van een reeks recepten die versterkt worden door Comté AOP. Geen beperkingen! Ze zijn vrij om unieke en smakelijke creaties voor te stellen, zowel voorgerechten, hoofdgerechten als desserts!
Bryan Debouche X Comte AOP
Bryan Debouche

Bryan Debouche

Oorspronkelijk afkomstig uit de Franse Jura was Bryan Debouche chef de partie in het Belgische sterrenrestaurant L’Air du Temps onder leiding van chef Sang Hoon Degeimbre. Bryan volgde oorspronkelijk een opleiding in fysische chemie, vooraleer hij op 29-jarige leeftijd zijn passie voor koken ontdekte. Hij staat bekend om fermentatietechnieken en zijn kennis om wetenschap en gastronomie te combineren, waardoor hij innovatieve en verfijnde culinaire creaties voorstelt.

"Comté roept voor mij een heleboel herinneringen op, het is een product dat me inspireert! Als je bijvoorbeeld een oude Comté neemt, zal de kristallisatie van aminozuren je smaak en alle andere zintuigen prikkelen. Comté combineren met een mooie Coeur de Boeuf-tomaat in de zomer is geweldig! Het umami dat je in oude Comté vindt, zorgt voor sensaties die we zelfs niet kunnen uitleggen, ergens tussen friszuur en zoet. Het is heel simpel, met Comté wil je telkens iets nieuw proberen." - Bryan Debouche

Restaurant Pépite
Pépite

Pépite: cave à manger

Bryan Debouche is de eerste chef die de uitdaging « Sorry not Sorry » aangaat in samenwerking met Pépite – Cave à Manger, gelegen in Namen.

Van 20 juni tot 13 juli verwelkomen Catherine en Bryan je om het Comté Fleurette-menu te ontdekken.

Praktische informatie

Periode: 20 juni tot en met 13 juli, tijdens de openingstijden van het restaurant.

Locatie: Restaurant Pépite - Cave à Manger, Rue Notre Dame 44, 5000 Namen.

Website: pepite-caveamanger.be

Comté Fleurette-menu van Bryan Debouche voor Comté AOP

Voorgerechten

  • Gerookte ansjovis / Hartig verloren brood / Kweepeer / Comté AOP 12 maanden
  • Carpaccio Coeur de Boeuf-tomaat / Afrikaantjes / Geraspte Comté AOP 36 maanden
  • Paarse Artisjok / Kokkels / Citroenpeperwolk Comté AOP 24 maanden

Hoofdgerecht

  • Franche Comté’ment Vôtre: Morteau-worst / Geroosterde Kool / Emulsie Comté AOP 12 maanden

Dessert

  • Seizoensvruchten / Limoen-Muntsorbet / Meringue / Zout Comté AOP 36 maanden

Het is mogelijk dat chef Bryan Debouche persoonlijk het Comté Fleurette-menu komt voorstellen tijdens je bezoek…


Kun je de recepten niet ter plaatse proeven? Ontdek de recepten van de chef hier:

De recepten

De Comté Fleurette-recepten

Gerookte ansjovis / Hartig verloren brood / Kweepeer / Comté AOP 12 maanden

Lees meer

Carpaccio Coeur de Boeuf / Afrikaantjes / Geraspte Comté AOP

Lees meer

Paarse Artisjok / Kokkels / Citroenpeperwolk Comté AOP 24 maanden

Lees meer

Franche Comté’ment Vôtre: Morteau-worst / Geroosterde Kool / Emulsie Comté AOP 12 maanden

Lees meer

Seizoensvruchten / Limoen-Muntsorbet / Meringue / Zout Comté AOP 36 maanden

Lees meer