Over Comté
Sorry Not Sorry
Recepten
Combinaties
Quiz
Comté nieuws
Waar vind je Comté?
FR
Hartige cake met Comté
Hartige cake met Comté
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
60 min
Ingrediënten
Voor 8 personen:
250 g zelfrijzende bloem
120 g Comté
100 ml olijfolie
100 ml volle melk
2 el mosterd
5 eieren
100g gerookte bacon reepjes
Een klontje boter
Een paar takjes verse tijm
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de bacon reepjes krokant in een droge pan.
Snij de Comté in kleine blokjes.
Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk toe, samen met de mosterd en olijfolie. Meng tot een egaal geheel. Kruid met peper en zout.
Doe de bloem in een grote kom samen met de geritste tijm en schenk er beetje bij beetje de vloeibare ingrediënten bij. Meng met een garde.
Voeg dan de blokjes Comté en baconreepjes toe.
Boter een cakevorm in en bestuif met bloem. Voeg het cakedeeg toe.
Bak voor 40-45 minuten.
Laat volledig afkoelen alvorens je de cake uit de vorm haalt.
Serveer de cake als alternatief voor brood bij een hartige maaltijd.
Ontdek meer recepten