Hartige cake met Comté

Hartige cake met Comté

Hartige cake met Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 120 g Comté
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml volle melk
  • 2 el mosterd
  • 5 eieren
  • 100g gerookte bacon reepjes
  • Een klontje boter
  • Een paar takjes verse tijm
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de bacon reepjes krokant in een droge pan. 
  3. Snij de Comté in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk toe, samen met de mosterd en olijfolie. Meng tot een egaal geheel. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de bloem in een grote kom samen met de geritste tijm en schenk er beetje bij beetje de vloeibare ingrediënten bij. Meng met een garde. 
  6. Voeg dan de blokjes Comté en baconreepjes toe.
  7. Boter een cakevorm in en bestuif met bloem. Voeg het cakedeeg toe.
  8. Bak voor 40-45 minuten.
  9. Laat volledig afkoelen alvorens je de cake uit de vorm haalt.
  10. Serveer de cake als alternatief voor brood bij een hartige maaltijd.
Ontdek meer recepten