Doe de boter samen met de Comté, peper en zout in een kom. Rits het grootste deel van de tijm erbij en meng met een elektrische klopper tot de boter wat lichter wordt in kleur en luchtiger wordt. De kruiden en kaas moeten gelijk verdeeld zijn, zo’n 3-4 minuten.
Doe dan de bloem bij in de kom en klop net tot het deeg samenkomt en er geen rauwe bloem meer te zien is.
Vouw het deeg samen tot een deegbal met je handen en plaats het op een stuk plastic folie.
Bewerk het deeg met je handen zodat het een lange ronde rol vormt met een diameter van 1 cm.
Plaats het deeg minimaal 2 uur in de koelkast voor je het gaat afbakken.
Verwijder de plastic folie als je klaar bent om de koekjes af te bakken. Snij plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en plaats de koekjes erop. Leg eventueel nog een klein takje tijm bovenop.
Bak de koekjes in een oven voorverwarmd op 180°C voor 14-16 minuten. Plaats ze na het bakken op een koelrek en laat ze volledig afkoelen.