Hartige wafels met Comté

Hartige wafels met Comté

Hartige wafels met Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 35 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

10 wafels

  • 70g Comté
  • 40 gesmolten boter
  • 100ml volle melk
  • 2 eieren
  • 120g zelfrijzende bloem
  • Zout
  • Peper
  • Verse bieslook

Bereiding:

  • Rasp de Comté grof.
  • Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een kom en hou apart.
  • Doe de gesmolten boter samen met het eigelen en de melk in een kom en meng tot een egaal mengsel met een garde.
  • Voeg de bloem toe samen met een snuifje zout en wat peper. Meng tot een egaal mengsel.
  • Snij de bieslook fijn.
  • Meng de Comté en bieslook onder het deeg.
  • Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer. Vouw ze voorzichtig onder het beslag.
  • Laat je wafelijzer opwarmen en boter in.
  • Voeg deeg toe en bak voor 3-4 minuten tot de wafels goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de wafels warm.
Ontdek meer recepten