Herfst risotto met Comté

Herfst risotto met Comté

Herfst risotto met Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 20 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kleine butternut
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • Bouquet garni
  • 200g risottorijst
  • Een scheutje witte wijn
  • 6dl warme groentebouillon
  • 75 gram Comté
  • 60 gram boter
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snij de ui en look fijn. Schil de butternut en snij in kleine blokjes.
  • Doe wat olijfolie in een grote pan in fruit de ui, look en butternut aan voor 3 minuten.
  • Voeg de risottorijst en het bouquet garni toe aan de pan en roer zo’n 2 minuten mee.
  • Blus de pan met de witte wijn en voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe. Schep voortdurend om. Zodra bijna al het vocht opgenomen is, kan je een nieuwe lepel bouillon toevoegen. Ga door tot alle bouillon op is en de rijst gaar is. Verwijder het bouquet garni.
  • Rasp de Comté en voeg toe aan de pan. Voeg dan ook de boter toe en roer goed om.
  • Kruid af met peper en zout en serveer meteen.
Ontdek meer recepten