Individuele taartjes met appel en Comté

Individuele taartjes met appel en Comté

Individuele taartjes met appel en Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor het deeg:

  • 180g tarwebloem
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 50g Comté
  • 1 eigeel
  • 3 of 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker

Voor de vulling:

  • 2 appels 
  • 100g Comté
  • 100g abrikozenconfituur

Bereiding:

Voor het deeg:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rasp de Comté fijn en snij de boter in kleine blokjes.
  • Doe de bloem in een kom en voeg de Comté, suiker en boter toe. Werk de boter in het deeg met de vingertoppen of gebruik twee vorken.
  • Voeg het eigeel toe en 3 eetlepels van het water en roer met een houten lepel tot een stevig deeg. Is het deeg nog wat te droog, voeg dan een extra eetlepel toe.
  • Maak een bolletje van het deeg, pak het in in plastiekfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verdeel wat bloem over je keukenblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter. 
  • Boter je vormpjes in en verdeel het deeg mooi over de vormpjes.
  • Prik wat gaatjes in de bodem, leg daar wat bakpapier op en vul met bakbonen.
  • Bak in de oven voor 15 minuten. Haal het papier en de bakbonen uit de taartjes en bak bruin voor nog zo’n 5 minuten.
  • Laat de taartjes afkoelen.

Voor de vulling:

  • Schil de appels en snij in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de Comté.
  • Leg de appelschijfjes en Comté plakjes afwisselend in de taartjes. Bak ze voor 10 minuten en laat afkoelen.
  • Verwarm de confituur even om hem smeerbaar te maken en verdeel die bovenop de taartjes.
Ontdek meer recepten