Snij de grote lappen filodeeg in vieren en leg dit aan de kant. Dek het af met een velletje keukenrol of een propere keukenhanddoek want filodeeg droogt heel snel uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Neem een velletje filodeeg en bestrijk deze met olijfolie.
Rits de tijm.
Leg een stukje Comté aan het begin van het filodeeg en verdeel er een beetje van de tijm over.
Vouw de buitenste zijdes naar binnen en plak ze over de Comté heen. Op deze manier sluit je de kaas af en kan het er niet uitlopen.
Rol de loempia nu voorzichtig op. Plak het uiteinde vast met wat olijfolie.
Wil je de loempia’s steviger maken? Leg dan twee vellen filodeeg over elkaar.
Klop het ei los met een klein scheutje water.
Leg de loempia’s op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopt ei. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
Bak de loempia’s in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Maak ondertussen de saus door de mayonaise, zoete chilisaus en chilisaus te combineren.