Ovengebakken aubergines met groenten, gegratineerd met Comté

Ovengebakken aubergines met groenten, gegratineerd met Comté

Ovengebakken aubergines met groenten, gegratineerd met Comté

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 75 g Comté
  • 2 aubergines
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika (ontpit)
  • 1 groene courgette
  • 6 kerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look 

Bereiding:

  1. Bereiding van de tomatencoulis
    • Bak een fijn gesneden sjalot, 3 tomaten in kleine stukjes, een theelepel tomatenpuree, een scheutje witte wijn, peper en zout in olijfolie.
    • Mixen en afwerken met basilicum en oregano. 
  2. Bereiding van de aubergines
    • Snij de aubergines in de lengte doormidden.
    • Bak ze met olijfolie en grof zout gedurende 7 à 8 minuten (als de aubergines net uit de koelkast komen, 12 à 13 minuten bakken) in een oven aan 190°.
    • Snij de courgettes en paprika’s in kleine stukjes.
    • De uien, de look, de basilicum, de oregano, peper en zout kort op een heet vuur bakken.
    • Het binnenste uit de aubergines halen en vermengen met de fijngesneden groenten.
    • De aubergine opvullen met de bereiding en afwerken met enkele kerstomaten.
    • Alles bedekken met reepjes Comté, laten gratineren onder de grill.
    • Opdienen met een tomatencoulis, gekruid met basilicum en wilde oregano. 
Ontdek meer recepten