Parmentier van Comté met witloof en peer

Parmentier van Comté met witloof en peer

Parmentier van Comté met witloof en peer

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 45 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200g Bintje aardappelen
  • 4 witloofstronken
  • 1 peer
  • 1 citroen
  • 50g ganzenvet
  • 100g Comté
  • 100g ham
  • 35g boter 

Bereiding:

  1. Bereiding van het witloof
    • Verwijder de basis en maak de bladeren los
    • Bak de witloofbladeren in ganzenvet tot ze lichtjes verkleuren
    • Kruiden met peper en zout, een mespuntje suiker toevoegen
    • Doe alles in een kookpan en voeg de rest van het ganzenvet toe
    • Ongeveer 25-30 minuten laten konfijten op een zacht vuurtje
    • Laten uitdruppen
  2. Bereiding van de Parmentier en de brunoise van peer
    • Kook de geschilde aardappelen in gezouten water (volledig zachtkoken)
    • Laten uitdruppen en drogen, dan boter en room inroeren
    • Laat de puree inkoken
    • Bijkruiden
    • De peer schillen en in zeer kleine blokjes snijden
    • Citroensap toevoegen en laten afkoelen in de koelkast 
  3. Samenstellen van de Parmentier
    • Neem aparte kookpotten
    • Plaats de gekonfijte witloofbladeren om de bodem en bedek met de Brunoise van peer
    • Omring met een laag Comté van ongeveer 3mm dik
    • Bedek met een fijne hamjulienne en de aardappelpuree
    • Aanstampen en 15 minuten in de oven aan 175°C
    • Na 3/4 van de kooktijd bestrooien met snippers Comté
  4. Serveren
    • Bij voorkeur op een gekarteld bord
Ontdek meer recepten