Over Comté
Sorry Not Sorry
Recepten
Combinaties
Quiz
Comté nieuws
Waar vind je Comté?
FR
Parmentier van Comté met witloof en peer
Parmentier van Comté met witloof en peer
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
45 min
Ingrediënten
Voor 4 personen:
200g Bintje aardappelen
4 witloofstronken
1 peer
1 citroen
50g ganzenvet
100g Comté
100g ham
35g boter
Bereiding:
Bereiding van het witloof
Verwijder de basis en maak de bladeren los
Bak de witloofbladeren in ganzenvet tot ze lichtjes verkleuren
Kruiden met peper en zout, een mespuntje suiker toevoegen
Doe alles in een kookpan en voeg de rest van het ganzenvet toe
Ongeveer 25-30 minuten laten konfijten op een zacht vuurtje
Laten uitdruppen
Bereiding van de Parmentier en de brunoise van peer
Kook de geschilde aardappelen in gezouten water (volledig zachtkoken)
Laten uitdruppen en drogen, dan boter en room inroeren
Laat de puree inkoken
Bijkruiden
De peer schillen en in zeer kleine blokjes snijden
Citroensap toevoegen en laten afkoelen in de koelkast
Samenstellen van de Parmentier
Neem aparte kookpotten
Plaats de gekonfijte witloofbladeren om de bodem en bedek met de Brunoise van peer
Omring met een laag Comté van ongeveer 3mm dik
Bedek met een fijne hamjulienne en de aardappelpuree
Aanstampen en 15 minuten in de oven aan 175°C
Na 3/4 van de kooktijd bestrooien met snippers Comté
Serveren
Bij voorkeur op een gekarteld bord
Ontdek meer recepten