Over Comté
Sorry Not Sorry
Recepten
Combinaties
Quiz
Comté nieuws
Waar vind je Comté?
FR
Sint-jakobsschelpen op geprakte aardappel en Comté
Sint-jakobsschelpen op geprakte aardappel en Comté
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
35 min
Ingrediënten
Voor 4 personen:
12 mooie en verse St-Jakobsnootjes
12 plakjes Comté
12 schijfjes rauwe ganzenlever (bewaren in de koelkast of in de diepvries voor extra fijne schijfjes)
Enkele takjes kervel
Olijfolie
Fleur de sel, peper (van de molen), muskaat
2 sjalotten
500g aardappelen
3dl witte wijn uit de Jura
100g jonge Comté
3dl vloeibare room
Bereiding:
Bereiding van de geprakte aardappel
Kook de aardappelen in gezouten water
De witte wijn laten inkoken met de sjalotten
Room toevoegen en alles laten inkoken
Dit toevoegen aan de aardappelen en prakken met een vork
Voeg de in dobbelsteentjes gesneden Comté toe
Kruiden met peper, zout en muskaat
Bereiding van de St-Jakobsschelpen
Schroei de St-Jakobsnootjes goed dicht in een zeer hete pan met een beetje olijfolie gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant (naargelang de dikte)
Kruiden met fleur de sel en peper
Afwerking en garnering
Schik de geprakte aardappelen in het midden van het bord
Leg er de St-Jakobsnootjes bovenop
Leg op elke noot een schijfje lever, een schijfje Comté en wat kervel ter garnering
Werk af met kleine scheutjes olijfolie en balsamiekroom
Serveren
Bij voorkeur op een gekarteld bord.
Ontdek meer recepten