Sint-jakobsschelpen op geprakte aardappel en Comté

Sint-jakobsschelpen op geprakte aardappel en Comté

Sint-jakobsschelpen op geprakte aardappel en Comté

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 35 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 mooie en verse St-Jakobsnootjes
  • 12 plakjes Comté
  • 12 schijfjes rauwe ganzenlever (bewaren in de koelkast of in de diepvries voor extra fijne schijfjes)
  • Enkele takjes kervel
  • Olijfolie
  • Fleur de sel, peper (van de molen), muskaat
  • 2 sjalotten
  • 500g aardappelen
  • 3dl witte wijn uit de Jura
  • 100g jonge Comté
  • 3dl vloeibare room 

Bereiding:

  1. Bereiding van de geprakte aardappel
    • Kook de aardappelen in gezouten water
    • De witte wijn laten inkoken met de sjalotten
    • Room toevoegen en alles laten inkoken
    • Dit toevoegen aan de aardappelen en prakken met een vork
    • Voeg de in dobbelsteentjes gesneden Comté toe
    • Kruiden met peper, zout en muskaat
  2. Bereiding van de St-Jakobsschelpen
    • Schroei de St-Jakobsnootjes goed dicht in een zeer hete pan met een beetje olijfolie gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant (naargelang de dikte)
    • Kruiden met fleur de sel en peper 
  3. Afwerking en garnering
    • Schik de geprakte aardappelen in het midden van het bord
    • Leg er de St-Jakobsnootjes bovenop
    • Leg op elke noot een schijfje lever, een schijfje Comté en wat kervel ter garnering
    • Werk af met kleine scheutjes olijfolie en balsamiekroom
  4. Serveren
    • Bij voorkeur op een gekarteld bord. 
Ontdek meer recepten