Terrine van prei "à la flamande” met Comté X Milan La Roche

Terrine van prei "à la flamande” met Comté X Milan La Roche

Terrine van prei "à la flamande” met Comté X Milan La Roche

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 60 min

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Ingrediënten  
- 7 fijne preien 
- 1 pakje noribladeren 
- 150gr boter 
- 1 eetlepel citroensap 
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak  
- Comté kaas (zo belegen mogelijk) 
- 4 eieren 

Bereiding:

Bereiding 
1) Verwarm je oven voor op 180°C. 
2) Verwijder de uiteinden van de prei om alleen het witte gedeelte te gebruiken. 
3) Doe de prei in een schaal met 1 cm water, 75 gr boter, citroensap en zout. Dek af en laat ongeveer 45 minuten koken. 
4) Zodra de prei zacht is, laat je hem uitlekken op een schone keukendoek. 
5) Wikkel elke prei in een vel nori. 
6) Breng alle prei samen en rol ze opnieuw in een vel nori met huishoudfolie om een ballottine te maken. 
7) Bewaar op een koele plaats. 
8) Kook de eieren 9 minuten in kokend water en laat ze afkoelen tot hardgekookte eieren. Schil de eieren en prak ze fijn met een vork. 
9) Kook de resterende 75 g boter op een laag vuur tot je een lichtbruine beurre noisette krijgt. 
10) Giet de beurre noisette bij de eieren en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een scheutje citroensap. 
11) Schik een flinke lepel van het eimengsel op een warm bord. 
12) Leg er een plakje preiballottine op en schaaf er wat belegen Comté over. Voeg indien gewenst een scheutje grof zeezout toe. 

Ontdek meer recepten