Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
40 min
Voor 10 personen:
Ingrediënten
- 100 g geraspte Comté
- 50 g gehakte hazelnoten
- 1 eetlepel bloem
- 1 eiwit
- Zout en peper naar smaak
Comtécrème : Ingrediënten
- 200 g geraspte Comté kaas
- 300 ml enkelvoudige room
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel maïzena
- 1 snuifje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Verwarm je oven voor op 180°C.
2. Meng de geraspte Comté, gehakte hazelnoten en bloem in een blender.
3. Voeg het eiwit toe en mix goed tot een gladde massa.
4. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Meng opnieuw.
5. Schep met een eetlepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Rol elk hoopje deeg lichtjes uit tot dunne, gelijkmatige tegels.
7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de tegels goudkleurig en knapperig zijn.
8. Haal de flinterdunne ‘tuiles’ uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig van het bakpapier haalt.
Bereiding Comtécrème
1. Verwarm de vloeibare room in een steelpan op laag vuur tot het heet is, zonder te koken.
2. Klop in een kom de eidooiers met de maïzena tot een glad mengsel.
3. Giet voorzichtig de hete room over het eierdooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
4. Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren op laag vuur tot de room iets dikker wordt.
5. Voeg de geraspte Comté toe aan de pan en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de room glad is.
6. Breng de crème van Comté op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng goed.
7. Giet de Comté crème in een kom.
8. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast om de room te laten opstijven.
9. Bedek de ‘tuiles’ met de Comté crème en voeg gekonfijte walnoten en ingelegde uien of je favoriete gepekelde specerijen toe.