Witlof salade met peer, walnoten, veenbessen en Comté

Witlof salade met peer, walnoten, veenbessen en Comté

Witlof salade met peer, walnoten, veenbessen en Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 20 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stronken witloof
  • 1 stevige peer
  • 100g walnoten
  • 4 eetlepels honing
  • 150g Comté
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 halve citroen
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Een handjevol gedroogde veenbessen

Bereiding:

  1. Verwijder de onderkant van het witlof en snij in vieren. 
  2. Snij de peer en Comté in gelijke blokjes.
  3. Hak de walnoten grof. Rooster ze in een droge pan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zien. Draai het vuur uit en giet er de honing over. Roer met een houten lepel om de honing gelijk over de walnoten te verdelen.
  4. Maak de dressing: Pers het citroensap en doe samen met de olijfolie en crème fraiche in een kom. Meng goed. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de dressing.
  5. Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel er de dressing over.
Ontdek meer recepten