Witlof salade met peer, walnoten, veenbessen en Comté
Witlof salade met peer, walnoten, veenbessen en Comté
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
Voor
4
personen:
4 stronken witloof
1 stevige peer
100g walnoten
4 eetlepels honing
150g Comté
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel crème fraiche
1 halve citroen
Verse peterselie
Peper en zout
Een handjevol gedroogde veenbessen
Bereiding:
Verwijder de onderkant van het witlof en snij in vieren.
Snij de peer en Comté in gelijke blokjes.
Hak de walnoten grof. Rooster ze in een droge pan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zien. Draai het vuur uit en giet er de honing over. Roer met een houten lepel om de honing gelijk over de walnoten te verdelen.
Maak de dressing: Pers het citroensap en doe samen met de olijfolie en crème fraiche in een kom. Meng goed. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de dressing.
Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel er de dressing over.