Churros met Comté x Swet

Churros met Comté x Swet

Churros met Comté x Swet

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 20 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 ml water
  • 60 g boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g Comté, geraspt
  • Zonnebloemolie of olijfolie om te frituren
  • Versgemalen zwarte peper (naar smaak)
  • Zout om te bestrooien
  • Voor de Swet mayonaise:
  • 200 g mayonaise (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 2-3 eetlepels Swet saus (pas aan naar jouw voorkeur voor pittigheid)

Bereiding:

  • Breng in een pan het water, de boter en het zout aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer krachtig met een houten lepel totdat het deeg loskomt van de zijkanten van de pan en een bal vormt.
  • Zet de pan terug op laag vuur en blijf ongeveer 1-2 minuten roeren om het deeg wat te drogen.
  • Doe het deeg over in een grote kom en laat het licht afkoelen.
  • Voeg de eieren één voor één toe, en meng goed na elke toevoeging tot het deeg glad en homogeen is.
  • Voeg de geraspte Comté toe en breng op smaak met zwarte peper naar smaak.

Bakken van de churros

  • Verwarm de olie in een frituurpan of grote pan tot ongeveer 180°C.
  • Doe het churrosdeeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
  • Spuit stroken deeg direct in de hete olie en knip het deeg af met een schaar op de gewenste lengte.
  • Frituur de churros tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Laat de churros uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout terwijl ze nog warm zijn.

Bereiding van de Swet mayonaise

  • Meng in een kom de mayonaise met de Swet saus. Pas de hoeveelheid Swet saus aan naar jouw voorkeur voor pittigheid.
  • Doe de Swet mayonaise in een klein serveerschaaltje.

Assemblage en serveren

  • Serveer de hartige churros met Comté warm, samen met de Swet mayonaise om in te dippen.

Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.

Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten 

Ontdek meer recepten