Iberico-hamkroket met Comté

Iberico-hamkroket met Comté

Iberico-hamkroket met Comté

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 150 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de bechamelsaus

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 150 g Iberico-ham, fijngehakt
  • 150 g Comté, geraspt
  • Een snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de paneerlaag:
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 150 g panko-paneermeel

Voor het frituren

  • Zonnebloemolie of olijfolie

Bereiding:

Bereiding van de bechamel

  1. Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan.
  2. Voeg de bloem toe en meng goed om een roux te vormen. Laat het 2-3 minuten koken terwijl je blijft roeren, tot het mengsel licht goudbruin is.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf koken tot het mengsel dikker wordt en een gladde bechamelsaus vormt.
  4. Voeg de fijngehakte Iberico-ham en de geraspte Comté toe aan de bechamel. Roer goed totdat de kaas gesmolten en goed opgenomen is.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Proef en pas de smaak aan indien nodig.
  6. Giet de bechamel in een ondiepe schaal, bedek met plasticfolie door deze op het oppervlak te drukken om velvorming te voorkomen. Laat afkoelen en zet minimaal 2 uur in de koelkast, of totdat het mengsel stevig genoeg is.

Vorming van de croquetten

  1. Zet drie borden klaar: een met bloem, een met losgeklopte eieren en een met panko-paneermeel.
  2. Neem een lepel koude bechamel en vorm een kroket met de grootte van een golfbal.
  3. Rol elke kroket in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en tenslotte in het panko-paneermeel. Zorg ervoor dat elke kroket goed bedekt is met panko.
  4. Herhaal dit proces tot al het mengsel is gebruikt.

Frituren van de croquetten

  1. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot ongeveer 180°C.
  2. Frituur de kroketten in kleine hoeveelheden tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  3. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.

Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten 

Ontdek meer recepten