Risotto cacio e pepe met Comté en cantharellen

Risotto cacio e pepe met Comté en cantharellen

Risotto cacio e pepe met Comté en cantharellen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Bereidingstijd in minuten 35 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de risotto:

  • 300 g Arborio- of Carnarolirijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon, warm gehouden
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 g Comté, geraspt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Voor de gebakken cantharellen:

  • 250 g cantharellen, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

Bereiding:

Bereiding van de risotto:

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
  • Voeg de Arboriorijst toe en bak deze 2-3 minuten, totdat de rijst licht geroosterd is.
  • Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken, terwijl je constant roert, totdat de wijn bijna volledig is opgenomen door de rijst.
  • Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren totdat de vloeistof is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg de bouillon telkens per soeplepel toe, totdat de rijst romig en al dente is, ongeveer 18-20 minuten.
  • Haal de risotto van het vuur. Roer de boter, de geraspte Comté en Parmezaanse kaas erdoor. Meng goed tot de kaas is gesmolten en de risotto romig is.
  • Kruid royaal met versgemalen zwarte peper en pas het zout aan indien nodig.

Bereiding van de gebakken cantharellen:

  • Verwarm de boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de cantharellen toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten, totdat ze goudbruin en zacht zijn.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  • Kruid met zout en peper naar smaak. Garneer met fijngehakte verse peterselie.

Assemblage en serveren:

  • Verdeel de cacio e pepe risotto over diepe borden.
  • Garneer elk bord met de gebakken cantharellen.
  • Voeg een beetje zwarte peper en enkele schilfers Comté toe voor de decoratie.

Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.

Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten 

Ontdek meer recepten