Bereiding:
Bereiding van de gezouten karamelboter:
- Smelt de suiker in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur zonder te roeren totdat je een amberkleurige karamel hebt.
- Voeg de gezouten boter toe en roer goed tot deze is gesmolten en opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en voeg langzaam de room toe, terwijl je constant roert. Let op spatten.
- Zet de pan terug op laag vuur en laat de karamel koken, onder voortdurend roeren, tot het een gladde en dikke consistentie heeft.
- Voeg een snufje fleur de sel toe, roer goed en zet apart.
Bereiding van de crumble:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix in een kom de bloem en de bruine suiker.
- Voeg de koude boter toe en werk met je vingertoppen tot je een kruimelige textuur krijgt.
- Voeg de geraspte Comté toe en meng voorzichtig om de kaas gelijkmatig te verdelen.
Bak de crumble:
- Spreid het crumblemengsel gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ongeveer 15-20 minuten, halverwege roeren, tot de crumble goudbruin en knapperig is.
- Laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Assemblage
- Bestrooi voor het serveren de afgekoelde crumble over een bolletje Sunday-ijs.
Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.
Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten