Sunday crumble gezouten karamelboter x Comté

Sunday crumble gezouten karamelboter x Comté

Sunday crumble gezouten karamelboter x Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 150 g bloem
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g koude boter, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g Comté, geraspt
  • Voor de gezouten karamelboter:
  • 200 g kristalsuiker
  • 80 g gezouten boter
  • 150 ml volle room
  • Een snufje fleur de sel

Bereiding:

Bereiding van de gezouten karamelboter:

  • Smelt de suiker in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur zonder te roeren totdat je een amberkleurige karamel hebt.
  • Voeg de gezouten boter toe en roer goed tot deze is gesmolten en opgenomen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg langzaam de room toe, terwijl je constant roert. Let op spatten.
  • Zet de pan terug op laag vuur en laat de karamel koken, onder voortdurend roeren, tot het een gladde en dikke consistentie heeft.
  • Voeg een snufje fleur de sel toe, roer goed en zet apart.

Bereiding van de crumble:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix in een kom de bloem en de bruine suiker.
  • Voeg de koude boter toe en werk met je vingertoppen tot je een kruimelige textuur krijgt.
  • Voeg de geraspte Comté toe en meng voorzichtig om de kaas gelijkmatig te verdelen.

Bak de crumble:

  • Spreid het crumblemengsel gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ongeveer 15-20 minuten, halverwege roeren, tot de crumble goudbruin en knapperig is.
  • Laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Assemblage

  • Bestrooi voor het serveren de afgekoelde crumble over een bolletje Sunday-ijs.

Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.

Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten 

Ontdek meer recepten