Bereiding:
Voorbereiding van de tomaten
- Was de tomaten en droog ze af.
- Snijd de tomaten met een scherp mes in zeer dunne plakjes. Schik de tomatenplakjes op een groot serveerbord, waarbij je de plakjes lichtjes overlapt voor een mooie presentatie.
Toevoeging van de ansjovis
- Laat de ansjovisfilets uitlekken indien nodig (als je ansjovis in zout gebruikt, spoel ze goed af met koud water om het overtollige zout te verwijderen en droog ze vervolgens af met keukenpapier).
- Schik de ansjovisfilets gelijkmatig over de tomatenplakjes.
Kruiden
- Besprenkel de tomaten en ansjovis royaal met extra vierge olijfolie.
- Breng royaal op smaak met versgemalen zwarte peper.
Toevoeging van de Comté
- Rasp de Comté fijn over de tomaten en ansjovis, zodat elke plak gelijkmatig bedekt is.
Garnering
- Voeg enkele blaadjes basilicum toe.
-
Een recept van Paul Delrez gecreëerd in het kader van de actie 'Sorry Not Sorry'.
Ontdek meer informatie over Paul Delrez en zijn recepten